Maria Didraga muzica populara Maria Didraga biografie Maria Didraga video Maria Didraga muzica populara Maria Didraga contact telefon

Biografie Maria Didraga

Maria Didraga

De origine din tara Almajului, Maria Didraga cauta emotia din muzica indrumata de dragostea pentru folclor si locurile natale.

 

Absolventa a Colegiului National de Arta “Ion Vidu” din Timisoara, a studiat flautul, pianul precum si studii teoretice.

 

Mai apoi studenta cu “bursa de merit” a Facultatii de Muzica din Timisoara, o absolva cu excelenta ca sefa de promotie.

 

Participa la diverse concursuri obtinand printre altele in 2002 trofeul “Mostenitorii” Buzias, in cadrul emisiunii Tezaur Folcloric condus de MARIOARA MURARESCU la Televiziunea Romana, eveniment cu care incepe adevarata afirmare profesionala a Mariei.

 

In 2004 un alt trofeu, al concursului “Felician Farcasu” de la Brad.

 

In 2005 o regasim laureata a Premiului Special al Juriului la festivalul “Maria Tanase” din Craiova , iar in anul 2006 cu Trofeul “Mi-ss mandra-n sat” – Miss Folclor Romania, organizat de MIHAELA RADULESCU la Antena1, Bucuresti..

 

In toata aceasta perioada participa si la 4 editii ale Festivalului Romanilor de Pretutindeni “Callatis” -Mangalia iar din 2004 incepe si colaborarea profesionala cu FLORENTINA SATMARI, cea care este “mama” tuturor celebritatilor din folclorul romanesc, aceasta consacrand-o pe Maria Didraga ca vedeta incontestabila a generatiei sale.

 

Titularizata din 2011 cu nota 10 ca profesor la Liceul de Arta “Sabin Pauta” din Resita, isi continua activitatea artistica si pedagogica manata de pasiunea pentru muzica devenind o interpreta care reprezinta cantecul banatean la marile evenimente, festivaluri si emisiuni de sarbatoare cu profesionalism, excelenta si respect fata de public si traditie.

 

Posturi aparitii TV si radio:
-TVR
-Antena1
-National TV
-Favorit TV
-TVR Timisoara
-Tele Europa Nova Timisoara
-Banat TV Resita
-Radio Timisoara
-Radio Resita

 

 

 

 

 


MARIA DIDRAGA - Muzica populara romaneasca din Banat, folclor banatean, spectacole si evenimente folclorice, muzica populara de petrecere din Banat, cantari si serbari populare

* Flower Power * www.mariadidraga.ro
 

 
 
previous next
X